Aproape 7.500 de iubitori de cultura au invadat muzeele Sibiului in timpul festivalului artelor, ARTmania 2011, derulat in perioada 8 – 14 august. Pe durata unei saptamani intregi, festivalul a oferit pasionatilor de arta o varietate de manifestari, de la expozitii de pictura si de fotografie, la workshop-uri de arta moderna si traditionala, lansari de carte si pana la seria de concerte deja consacrate.

Suntem incantati de colaborarea pe care ARTmania o are cu institutiile de cultura din Sibiu si de ajutorul acordat de acest festival eforturilor noastre de a promova activitatile culturale in randul publicului. Spre exemplu, numarul celor care au trecut pragul muzeelor in saptamana festivalului s-a dublat fata de cifra obisnuita de vizitatori pe care reusim sa o atingem chiar si in perioadele de varf, din timpul verii. Asadar, vorbim de un parteneriat care ofera rezultate concrete si care sprijina in mod real dezvoltarea comunitatii sibiene.”, a declarat Dr. Dana Roxana Hrib, Şef Sectie educatie, marketing, comunicare Muzeul Național Brukenthal, Sibiu.

Cei sositi la festival s-au putut bucura, in premiera in acest an, de trei zone dedicate manifestarilor culturale si spectacolelor: in Piata Mare, in Piata Mica si in ARTmania Festival Arena (zona de camping din padurea Dumbrava), unde s-au putut intalni atat cu nume consacrate ale scenei internationale, cat si cu trupe romanesti cunoscute. 

Concertele organizate in cea de-a sasea editie a Festivalului ARTmania a reunit peste 17.000 de persoane venite la Sibiu atat din tara, cat si din strainatate. Peste 1.000 de fani din Germania, Italia, Franta, Serbia, Turcia, Ungaria si Bulgaria au calatorit special spre tara noastra pentru a vedea trupe de renume venite sa concerteze in premiera in Romania, precum Sonata Arctica (cea mai de succes trupa de power metal finlandez) sau Lacuna Coil (legenda rock a Italiei contemporane). Nume cunoscute, ca Helloween (maestrii power metal-ului german), Lacrimas Profundere ori Tarja Turunen au urcat pentru prima data pe scena de la Sibiu.

Zonele de concerte din Piata Mica si din ARTmania Festival Arena au fost locul de intalnire al fanilor cu unele dintre cele mai apreciate trupe romanesti, precum byron, Interitus Dei, Monarchy, Reckoning, Guerrillas, Truda, Classic Beat Orchestra sau Tagma.

ARTmania este nu doar un festival cu traditie. Este un festival de suflet si un loc de intalnire pentru iubitorii de cultura si de muzica buna. Piata Mare a ajuns, de la an la an, sa fie destinatia comuna pentru tot mai multi oameni sositi din toate colturile tarii si din strainatate. Acest lucru poate doar sa ne bucure si sa ne motiveze sa pregatim pentru anul viitor o editie cu si mai multe surprize.”, a declarat Codruta Vulcu, Director Artmania Festival

Festivalul ARTmania are loc in luna august a fiecarui an in cetatea Sibiului si ofera iubitorilor de arta o saptamana intreaga dedicata manifestarilor culturale. Programul bogat si diversificat, adaptat publicului si atmosferei cetatii medievale, include concerte, expozitii, lansari de carte, workshop-uri si evenimente speciale dedicate artelor frumoase.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Parteneri institutionali: Primaria Municipiului SibiuCasa de Cultura a Municipiului SibiuMuzeul National BrukenthalComplexul National Muzeal AstraASTRA Film 

Parteneri strategici: MalevCFR CalatoriBaumeisterDB – Schenker RomtransHarley-Davidson BucharestBanca Comerciala Carpatica,Continental HotelsIbis HotelsiStyle – Premium Apple ResellerTransilvania Tattoo ExpoHotel RobertsBlackhawk Security.

Parteneri Media: Rock FMPrima TVAdevarul24-FUNDilema VechePopcornChipGQAutoexpertLevelYachtexpertCatavenciiTribuna,PlayboyRevista VIPMen’s HealthMedia ImageMetalhead.roKudika.roUrban.ro9AMRadioLynx, iconcert.rometalfan.roartactmagazine.ro,rockarolla.rocarteadenisip.rorockstage.rorockxpress.roradio3net.ro, Port.ro, BestMusic.roEveniment SibiuEle.roEvenimente in ClujNews OutdoorElevateMetropotam.roHotcity.roEscoala.roWelcome2Cluj.roSofresh.roRadio Nord-EstJurnal RockRomanian Rock Radio.