A patra si ce-a mai mare editie de pana acum a festivalului ARTmania a strans in jur de 15 mii de oameni in Piata Mare in seara concertului Nightwish.

ARTmania a organizat evenimente alternative prin tot orasul: Expozitia Photo semnata Aaron Stainthorpe, Live On Canvas dedicata trupei Nightwish, proiectii video si altele.

Sunetul de 90 de mii de wati emis printr-un sistem Martin Audio si scena de 280 de metrii patrati au inviat orasul Sibiu la ce-a dea patra editie a festivalului.

Totul a inceput vineri cu Tristania, in premiera in Transilvania si Romania. Concertul lor a incantat publicul. My Dying Bride au impresionat prin incredibilul lor sunet, perfect echilibrat si melancolic. Mii de spectatori indragostiti de MDB au venit din toata europa pentru a asista la una dintre cele mai bune prestatii ale trupei.

Intradevar, poate ca Suedia este tara Metal-ului privita dintr-o persepectiva generala, dar asa cum Mikael Åkerfeldt, solistul Opeth a spus: „Nu veti vedea acolo un festival atat de mare chiar in mijlocul orasului”. A doua zi a festivalului a inceput cu Subscribe. Pain a continuat sa incalzeasca spiritele exact pana la momentul in care au intrat pe scena headlinerii festivalului, Nightwish. Artificii, jocuri de lumini si Nightwish; acestea au fost ingredientele pentru o seara magica de sambata din Piata Mare. „Excelenta cantarea, trupa si orasul!”