O noua scena prinde viata la Blaj aLive in weekendul 7-8 iunie cu invitati de seama din industria muzicii contemporane electronice internationale, intr-un context foarte special: Matias Aguayo, Tobias Thomas, Coma Live, Matthias Meyer si Barnt sunt primele confirmari pentru Electronica Blaj aLive 2014.

Nascut in anul 1973 in Santiago de Chile, Matias Aguayo a petrecut anii ‘90 in Koln (Germania), contribuind la scena muzicii electronice a orasului ca DJ in diverse cluburi, printre care legendarul Liquid Sky. Aguayo si-a organizat si propriile petreceri si s-a asociat cu actori locali precum Michael Mayer si Dirk Leyers. Ceea ce il diferentiaza cu adevarat de alti DJ (in afara de simtul exceptional pentru muzica percusiva de tip upbeat) este BumBumBox-ul: o serie de petreceri gratuite, intime, in aer liber, pe care le organizeaza pe strazile din Buenos Aires, Rio de Janeiro, Asuncion, Sao Paulo, Medellin, Santiago de Chile si alte metropole din America de Sud. Afinitatea sa pentru piese cu un final efervescent pe ringul de dans se regaseste si pe ultimul album, ”The Visitor”.

Tobias Thomas, nascut in 1970, a fost membru al familiei Kompakt inca de la inceput. Lucreaza ca DJ din 1990 si a fost implicat in numeroase proiecte si colaborari, printre care Forever Sweet si Thomas Mayer. A remixat alaturi de Dettinger, Superpitcher, Jorg Burger, Geiger, M. Mayer si Reinhard Voigt. Fost editor al revistei muzicale nemtesti SPEX, a realizat interviuri cu Sven Väth, The Pet Shop Boys, Westbam, Depeche Mode, Wolfgang Tillmans, Erlend Øye, Justin Timberlake si multi altii.

Furnizori ai stomp-ului din Koln inca din 2007, grupul Coma stie cum sa incite multimea. Marius Bubat si Georg Conrad au gasit propria cale de a darma barierele dintre cultura cluburilor si cea a concertelor live. Au reusit sa câstige publicul aproape instant prin muzica electro infuzata cu pop, lucrând cu laptop-uri, chitare, sintetizatoare si microfoane.

DJ, producator si artist cheie al Liebe*Detail, Matthias Meyer provine din linistitul orasel Lueneburg de lânga Hamburg, Germania. Matthias a iesit in lumina reflectoarelor cu abordarea pasionala a stilurilor tehno si house. Dragostea sa pentru muzica plina de substanta destinata cluburilor, pentru viata si sentimente l-a motivat sa lucreze din ce in ce mai mult in aceasta arie.

Artist german si DJ, Barnt a fondat casa de discuri Magazine cu Crato si Jens-Uwe Beyer in 2010, fiind, de asemenea, si un membru de baza Cologne Tape, Magazine si Zeit 2. EP-ul de debut “What Is A Number, That A Man May Know It?” a devenit imediat un clasic Modern Kosmische in 2010, fiind sustinut de Daphni, Four Tet, Dixon, Optimo si Tale Of Us. Cariera solo exploziva a lui Barnt l-a condus catre lansarea „Geffen” pe EP-ul legendar al lui Cómeme, „The Power of Now”. Aflata in fruntea clasamentelor, piesa a ajuns pe locul 14 in topul 50 Resident Advisor in 2012.

Ne vedem pe Câmpia Libertatii, intre 7-8 iunie 2014, pentru o experienta totala de festival. Blaj aLive este un proiect initiat de catre Bosch-Rexroth, organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Blaj si Consiliul Judetean Alba, prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba, proiect dezvoltat de ARTmania Events.