Festivalul ARTmania din cetatea Sibiului are loc in cea de-a doua saptamana a lunii august, respectiv in intervalul 8-14 august 2011. Festivalul ARTmania 2011 prezinta un program cultural bogat si diversificat, adaptat publicului si atmosferei cetatii medievale prin concerte, expozitii si evenimente speciale dedicate artelor frumoase timp de sapte zile in luna august. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 12 si 13 august.

Cu peste 25 de ani de activitate, 13 albume de studio, nenumarate turnee mondiale si peste cinci milioane de albume vandute,Helloween, pe buna dreptate, conduce in toate clasamentele topurilor “Metal”. Legenda Germaniei vine la Sibiu pentru a-si prezenta noul album “7 Sinners”  şi renumitele sale piese, binecunoscute in Romania: “Ride The Sky”, “I Want Out” sau “Future World”. Helloween va urca pe scena vineri pentru un show de o ora şi jumatate.

Cu o istorie de peste 10 ani in spate, Sonata Arctica s-au impus pe piata muzicala internationala inca de la primul album, Ecliptica, lansat in 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vanzarile de albume, nominalizari la premiile Emma pentru cea mai buna trupa sau cel mai bun album rock/metal si a cantat alaturi de Nightwish, Dio, Stratovarius, Iron Maiden, Rhapsody sau Alice Cooper.

Pentru iubitorii stilului gotic reprezentat prin muzica, ARTmania Festival a invitat la Sibiu Lacrimas Profundere. Ei canta Gothic Rock din 1993, iar pentru stilul lor unic Napalm Records ii reprezinta din 1999. Prin turneele lor mondiale ne trimit cu gandul la o trupa de succes, mai ales dupa turneul cu Apocalyptica din 2007. Puternic promovati de MTV si VIVA, nemtii au devenit celebri in scurt timp. Pentru o experienta live de neuitat, recomandam prezenta vineri, 12 august, la ARTmania Festival.

În 2011, Tarja Turunen, regina rockului simfonic, canta la Festivalul ARTmania din Sibiu in rolul de headliner pentru vineri. Recunoscuta pentru incredibila sa voce si prezenta scenica impunatoare, steaua nordului a reusit la cel de-al treilea album al carierei sale solo sa se impuna in randul celor mai bune productii ale momentului. Concertul Tarjei va fi urmat de o petrecere dedicata artistei.