Platforma culturala ARTmania sustine artele frumoase, punand accent pe muzica formata in jurul curentelor contemporane directe si derivate din cultura rock. Alaturi de aliatii sai de incredere si de gazdele evenimentului, ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel international datorita specificitatii programului concertelor si localizarii acestuia intr-una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Europa de Est: Sibiu.

In 2013, Festivalul ARTmania va avea loc in perioada 5 – 11 august si va oferi un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Toate aceste manifestari culturale se vor desfasura in zonele special dedicate ARTmania: Piata Mare si Piata Mica. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 9 si 10 august.

Una dintre preocuparile de baza ale organizatorilor ARTmania este aceea de a facilita promovarea artistilor romani pe scena unui festival international de amploare; ca urmare, orice manifestare culturala conexa, vine sa intregeasca conceptul. Muzica reprezinta laitmotivul festivalului, fiind insa urmata indeaproape de artele vizuale, in special de fotografie si de pictura. Artistii promovati sustin conceptul general ARTmania, prin fotografie de concert sau pictura in tema festivalului.

In timpul evenimentelor din saptamana festivalului, ARTmania sustine intensiv si activitatea institutiilor culturale din Sibiu. Inceputa acum doi ani, colaborarea cu Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal ASTRA a permis accesul unui numar impresionant de participanti la Festivalul ARTmania in spatiile muzeale si galeriile sibiene, extrem de apreciate pentru inestimabilul patrimoniu cultural pe care il gazduiesc.

Accesati periodic pagina www.artmaniafestival.ro sau inregistrati-va pe Facebook, pentru a fi la curent cu ultimele noutati despre festival. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Biletele si abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achizitionate la nivel international de pe shop.artmania.ro, pentru publicul roman fiind disponibile si in reteaua Eventim si pe myticket.ro, la pretul de 80 lei/abonament si 70 lei/zi, pana la sfarsitul lunii februarie, ajungand la 150 lei/ abonament si 100 lei/zi in zilele festivalului.