Noua senzatie a metal-ului progresiv revine in Romania. Leprous isi va prezenta cel mai nou album impreuna cu Amorphis, in turneul de promovare “The Beginning Of Times”. Heavymetal.no spunea despre Leprous ca “nu exista ceva care sa sune asemanator cu trupa asta, ceea ce ii va duce departe…”

Norvegienii au fost alesii Amorphis pentru acest turneu. Cei 5 membri ai trupei sunt entuziasmati si pregatiti sa cucereasca noi si vechi orizonturi. Pentru cele noi a fost ales Sibiul, pe 8 noiembrie 2011, Oldies Pub Live Music, iar pentru cele vechi, Bucurestiul pe 9 noiembrie 2011, The Silver Church Club.

Trupa a mai cantat in deschidere pentru Opeth, Pagan’s Mind, Therion si altele. Leprous sunt destul de greu de incadrat intr-un gen. Muzica lor este o compilatie de stiluri, printre care: progressive rock, jazz, pure metal, numarind pe lista celor care i-au influentat compozitori de muzica clasica, artisti din mai multe genuri, cum ar fi Björk, Muse, Porcupine Tree, Massive Attack, Ulver, Opeth, Radiohead si nu numai.

Dupa cum declara vocalistul lor, Einar Solberg, ne asteapta multe surprize din partea lor: “nu sunt prea pasionat de a ramine fidel vreunui gen”. “Bilateral” este cel de-al 2-lea album al trupei in ciuda celor 10 ani de experienta. Albumul variaza ca gen intre dark progressive metal, hard rock simfonic classic, o intepatura de “hook-heavy aggression” cum spun ei si acorduri de trompeta.

Leprous va fi “umbra” trupei Amorphis pe tot parcursul turneului European. Cu toate astea, Romania nu este teritoriu nou pentru ei, prima lor vizita fiind in deschidere la Therion in Bucureşti la Arenele Romane in 2010. Pe langa Romania, turneul “The Beginning Of Times” va mai include tari precum: Germania, Japonia, Taivan, Finlanda, Belgia, Cehia sau Slovacia.

Cu ocazia concertelor ce vor fi sustinute in luna noiembrie la Sibiu si la Bucuresti, finlandezii vin pentru a patra oara in Romania la invitatia ARTmania: in 2009 la Arenele Romane, in 2008 la Romexpo (alaturi de Haggard) si in 2006 in cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu.

Biletele pentru cele doua concerte pot fi achizitionate online, de pe shop.artmania.ro, myticket.ro, sau prin retelele de distributie Diverta la pretul de 75 de lei valabil pana in ziua evenimentului cand biletele vor costa 85 de lei.

Parteneri media: GQZile si NoptiHotcityYuppyMetalheadHypestreetPortRadio LynxSofreshMetalfaniConcertCartea de Nisip,Rockxpress.