ARTmania Festival Sibiu 2014 prezinta o noua serie de concerte gazduite de Muzeul National Brukenthal – Casa Altemberger Muzeul de Istorie in perioada 7-9 august 2014.

65daysofstatic, trupa britanica de post si math-rock, are o istorie cu cinci albume de studio si un soundtrack: The Fall of Math, One Time For All Time, The Destruction of Small Ideas, We Were Exploding Anyway, Wild Light si Silent Running. 65daysofstatic se caracterizeaza prin sunete la fel de speciale si distincte precum numele lor.

Fiecare parte din concertele lor, de la muzicalitate la lumini, se remarca printr-o executie exceptionala, un amanunt esential in definirea acestui proiect. Mix-ul extraordinar de post si math-rock este puternic si captivant de la primul pana la ultimul minut. Primul concert din Romania 65daysofstatic va avea loc in seara de joi, 7 august 2014, la ARTmania Festival.

Trupa suedeza EF s-a format in 2003, iar in 2006 albumul de debut “Give Me Beauty…Or Give Me Death” si piesa “Hello Scotland” au propulsat proiectul in randul numelor post-rock care conteaza, concertand in multe parti ale Europei. Experienta si increderea pe care au castigat-o in urma acestor concerte le-au deschis drumurile spre Asia si Rusia. I-au modelat, devenind ceea ce sunt azi – o trupa exploziva, purificatoare, energica. Progres. Experiment. Concentrare. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie pentru una dintre cele mai perseverente aparitii europene.

Desi trupa a evoluat in timp de la genul hardcore la cel cu accente de post rock, EF si-a pastrat de-a lungul anilor abordarea hardcore, intr-un mod original, propriu. Punand bazele propriei case de discuri, And the Sounds Records, proiectul a ajuns sa vanda mii de albume in intreaga lume, al treilea material, “Mourning Golden Morning”, lansat in 2010, fiind cel care i-a adus o si mai mare audienta, definitoriu prin acuratetea sunetelor, piese intense, foarte bine articulate si minunat imbinate.

Anul 2013 a marcat un deceniu de existenta a trupei, ocazie cu care a lansat cel de-al patrulea album de studio – Ceremonies. Acesta a dovedit, inca o data, ca EF face cinste genului pe care il reprezinta. EF imbina elemente distincte asa cum nu te astepti si ofera muzicii lor un aer proaspat, incarcat de inspiratie. Cel mai nou album nu este pur si simplu ceremonios, nu te face sa sarbatoresti, ci este sarbatoarea insasi: vineri, 8 august 2014 la ARTmania Festival Sibiu pe scena Altemberger.

Formatia Tides from Nebula a fost infiintata la inceputul anului 2008 in Polonia. In decursul unui an au scris 50 de minute de muzica instrumentala ambientala de chitara, cu note emotionale si plina de energie. Aceasta a fost fundatia pentru albumul de debut. „Aura” a fost lansat in martie 2009 si a primit instant atentie pozitiva si entuziasm din partea criticilor si deopotriva din partea audientei. A mai primit recenzii deosebit de calde din partea presei poloneze si internationale. Subit formatia a devenit cel mai important act post-rock al Poloniei. Si-au castigat astfel si titlul de una dintre cele mai bune formatii live.