Luni, festivalul incepe printr-un eveniment de deschidere ce va avea loc la Oldies Pub Live Music, eveniment organizat in colaborare cu Transilvania Rock Society de la ora 21:00.

Incepand cu ziua de marti si pana duminica posesorii de bratari ARTmania Festival 2011 vor putea sa viziteze, intre orele 10:00-18:00, expozitiile oferite de Muzeul National Brukenthal (reduceri speciale) si Complexul Muzeal National ASTRA (intrare gratuita).

Marti, la ora 19:00, la Cafeneaua Artistilor – ArtCafe din Piata Mare, bloggeri din Sibiu si cei interesati de comunicarea Festivalului si a Sibiului cultural sunt invitati sa schimbe opinii cu organizatorii festivalului ARTmania.

Miercuri de la ora 12:00 sunt programate doua vernisaje in cadrul Centrului Cultural Habitus: Anda Cofaru – „Din Adancuri” si Diana si Dorina Pantea “Rock Momerandum”. Expozitiile vor putea fi vizitate si in zilele urmatoare intre orele 10:00 – 18:00.

Miercuri seara, incepand cu ora 18:30, organizatorii propun un tur ciclist al spatiilor Festivalului ARTmania 2011. Cei care au venit cu bicicleta la festival, datorita parteneriatului incheiat intre ARTmania si CFR, si nu numai, au ocazia de a parcurge un traseu interesant care ii va duce atat prin zona centrala a Sibiului, cu plecare din Piata Mica, pana la Muzeul ASTRA cat si in Padurea Dumbrava, locul de desfasurare al evenimentelor din ARTmania Festival Sibiu Arena.

Joi, artmaniacii pot opta pentru un tur ghidat al Palatului Brukenthal, cu incepere de la ora 12:00, iar mai apoi isi pot delecta ochii cu expozitia fotografica ARTnatomy – The Reconfiguring Eye, o expozitie a fotografului Miluta Flueras expusa in Cafeneaua Artistilor – ArtCafe din Piata Mare. Joi seara, incepand cu ora 21:30, cei dornici de un party de incalzire sunt invitati in Oldies Pub Live Music, pentru a petrece pe muzica de la “Heavy Hour”.

Vineri, odata cu deschiderea Artmania Festival Sibiu Arena, incepand cu ora 10:00, publicul va putea vizita si expozitia Live Aeons. O colectie de fotografii realizate de Victor Cristescu si Dumitru Catalin care isi propune sa surprinda intensitatea concertelor live, relatia dintre trupa si public si felul in care fiecare dintre acestia incearca sa soarba cat mai mult din energia momentului.

Sambata, participantii la festival sunt invitati intre orele 11:00 – 13:00 sa viziteze Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA unde vor avea loc patru workshop-uri dedicate participantilor la ARTmania Festival Sibiu 2011: Gheorghe Tambrea – Horezu – olarit; Ana si Ioana Negoita – Sibiu – confectii masti traditionale, Doina Nistor – Brasov – confectionat papusi ecologice, dar si fierari pregatiti pentru metalisti in Fieraria traditionala din Muzeul in aer liber.

Tot sambata, la ora 18:00, in interiorul festivalului va avea loc lansarea  oficiala a cartii “Tovarasi de camera“. Student la Chisinau – Mihail Vakulovski, iar duminica la ora 13:00 pasionatii de fotografie sunt asteptati in Cafeneaua Artistilor – ArtCafe pentru un Workshop dedicat fotografiei de concert.

Pentru a afla toate evenimentele organizate in saptamana ARTmania, puteti consulta pagina oficiala a festivalului www.artmaniafestival.ro sau facebook.com/artmania.festival in sectiunea events.

Tuborg este berea oficiala a festivalului si prezinta ARTmania Festival Sibiu Arena in padurea Dumbrava, iar in Piata Mica publicul se va revigora in spatiul ARTmania Festival & Granini Refreshing Area. Bilbor, marca care aduce puritatea de la altitudine devine in 2011 apa oficiala a Festivalului ARTmania.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.