Primul weekend al verii a fost cel mai insorit din istoria recenta si bogat in evenimente in aceeasi zona din Transilvania. Frumosul oras de la confluenta Tarnavelor a avut simultan, in ziua cu Manu Chao de la Blaj aLive si Ziua Portilor Deschise a fabricii Bosch Rexroth – Innovation Day, un eveniment menit sa promoveze tehnologia de ultima ora publicului larg si specialistilor internationali, invitati speciali, alaturi de presedintele Romaniei si oficialitatile locale. Eveniment recomandat in programul de festival si asteptat cu entuziasm in industria din Romania.

A fost expusa in premiera in Romania masina autonoma dotata cu tehnologie inovativa Bosch, participantii au putut vedea si alte inovatii, atat din sectorul Solutii de Mobilitate, cat si din cel al Tehnologiei Industriale. Printre acestea se numara masini hibride, biciclete electrice cu sistem de propulsie Bosch si multe alte exponate prezentate de Bosch Rexroth in cadrul Hannover Messe, cel mai mare targ de tehnologie industriala din lume.

Tot la Blaj, inca de vineri a inceput Festivalul „Blaj aLive”, sustinut de Primaria Municipiului Blaj, Consiliul Judetean Alba prin Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba. Evenimentul din 5 – 6 iunie de pe Campia Libertatii din Blaj a reunit numerosi artisti romani si internationali, printre care interpretul de origine franceza Manu Chao care a incheiat ziua de sambata cu “Mersi, Romania!”.

Organizatorii estimeaza la nivelul orasului un trafic total de peste 25.000 de oameni in weekendul 4-6 iunie 2015, gradul de ocupare pentru cazare fiind de 100% pana la 100 de kilometri departare de Blaj. O surpriza placuta si neasteptata la nivelul numarului de participanti ce va genera, cu certitudine, o dezvoltare a proiectelor locale pentru asigurarea serviciilor necesare acomodarii unui numar mare de vizitatori.