Operatorii culturali din Sibiu si-au unit fortele pentru a promova atractiile turistice din centrul cultural transilvanean.

Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra au incheiat astazi un acord de colaborare cu ARTmania Festival, festivalul de muzica si arte conexe din Sibiu.

Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel national a spatiilor muzeale aflate in patrimoniul institutiilor mentionate, prin intermediul canalelor de comunicare dedicate festivalului si facilitarea accesului publicului participant in conditii speciale.

Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010, au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare si Galeria de Arta Contemporana, achitand o taxa simbolica generala de numai 3 RON pentru fiecare muzeu.

Special pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul National Brukenthal recomanda publicului ARTmania expozitia Gothic: Trairea Neo-gotica vs. Modelul Iluminist, gazduita in subsolul Palatului Brukenthal.

Reducerea oferita de Muzeul National Brukenthal este strict valabila pentru posesorii de bilete sau abonamente ARTmania Festival 2010, preschimbate in bratari de acces la centrul de informare, amplasat in Piata Mare din Sibiu, in perioada 13-15 august 2010.

In aceleasi conditii, participantii la ARTmania Festival 2010 beneficiaza de acces gratuit in spatiile Complexului National Muzeal “ASTRA” Sibiu: Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Muzeul Civilizatiei Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”. Dintre atractiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomanda, fac parte: Targul Creatorilor Populari din Romania, aflat la a XXVII-a editie,  manifestare ce se desfasoara in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului in perioada 13-15 august, intre orele 10,00-18,00 cu invitati mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii, specializati in  tesut, brodat, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si os, pictura de icoane, cojocarit, confectionat masti, podoabe, jucarii, instrumente muzicale, mobilier si impletituri din fibre vegetale si Expozitia Arta si mestesuguri contemporane norvegiene ”Constructii”, deschisa in perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marti pana duminica, intre orele 10,00 -18,00 la Casa Artelor din Piata Mica nr. 21, prezentand 22 de lucrari  de o mare varietate de forme si expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate in traditie, toate insa avand ca punct de plecare un exercitiu al practicii mestesugaresti.

 

ARTmania Festival si C.F.R. Calatori promoveaza mersul pe bicicleta 

Tot in spriritul promovarii turismului si pentru sustinerea atitudinii ECO, C.F.R. Calatori a introdus pentru amatorii ciclismului urban un vagon special pentru transportul calatorilor cu biciclete in perioada 10-20 august 2010. Acceleratul 1621 pleaca la ora 9.50 din Bucuresti si ajunge in Sibiu la 17.11, urmand ca la intoarcere, A1622 sa plece din Sibiu la 13.40 si sa ajunga la ora 21.12 in Bucuresti.

C.F.R. Calatori ofera reduceri speciale pentru mini-grupuri, cu exceptia zilelor de vineri sau duminica si reduceri de pret la achizitionarea biletelor in avans. Transportul bicicletelor este gratuit. De asemenea, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate in toate trenurile de calatori, sub forma bagajului de mana.

 

Sibiul ofera toate facilitatile necesare pentru ciclismul urban.

Biciclistii interesati de acest program trebuie sa stie ca Sibiul ofera facilitatile necesare ciclismulului urban civilizat: spatii pentru parcarea bicicletelor in centrul istoric, dar si o pista pentru biciclete. Bineinteles, in tot Sibiului, inclusiv in cetatea medievala este permis accesul cu biciclete.

Primaria Municipiului Sibiu a finalizat in 16 iulie ultima etapa a proiectului de construire a pistei pentru biciclete ce incepe de langa Stadionul Municipal si ajunge in apropierea Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, in lungime totala de 8,2 kilometri dus-intors.

Pentru mai multe informatii despre atractiile turistice din Sibiu, transport sau cazare, puteti accesa paginile oficiale ale partenerilor implicati in program: www.artmaniafestival.rowww.brukenthalmuseum.rowww.muzeulastra.rowww.cfrcalatori.ro si www.sibiu.ro