Sonata Arctica va canta sambata, 13 august 2011, in Piata Mare din cetatea medievala a Sibiului. Cea mai importanta si de succes trupa de power metal finlandez vine in premiera in Romania la ARTmania Festival 2011.

750 de abonamente in valoare de 90 lei au fost distribuite in reteaua nationala a magazinelor Diverta, a librariilor Carturesti din Bucuresti si online, prin shop.artmania.ro si myticket.ro. Oferta este valabila in perioada 17 – 31 ianuarie 2011.

Cu o istorie de peste 10 ani in spate, Sonata Arctica s-au impus pe piata muzicala internationala inca de la primul album, Ecliptica, lansat in 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vanzarile de albume, nominalizari la premiile Emma pentru cea mai buna trupa sau cel mai bun album rock/metal si a cantat alaturi de Nightwish, Dio, Stratovarius, Iron Maiden, Rhapsody sau Alice Cooper.

Sonata Arctica are la activ numeroase turnee europene, japoneze, nord si sud americane, iar fanii finlandenzilor din Kemi au ajuns pana la punctul in care reusesc sa acopere difuzoarele in entuziasmul lor vizavi de trupa. Sonata Arctica are o discografie de top: albume precum “Winterheards Guild” sau “Reckoning Night” intra in fruntea clasamentelor muzicale finlandeze si se mentin pe pozitiile din Top 10 mai multe saptamani la rand, inaintea unor nume ca The Rasmus sau Eminem.

In 2007 trupa lanseaza un album ce reprezinta un moment de cotitura in  formatiei. Un material realizat pentru a experimenta noi sonoritati, “Unia” este un album matur si foarte bine structurat, ce va conduce Sonata Arctica la cel mai recent disc, “The Days of Grays”, aparut in 2009.

Dupa ce si-a luat numele in timpul unei partide de World of Warcraft, “The Days of Grays” reprezinta o combinatie intre noul sound adus de Unia si vechile albume ca “Reckoning Night”, un stil ce aduce impreuna noi tehnici vocale ale solistului Tony Kakko si voci feminine, solouri de chitara, influente progresive, fara insa a uita de melodicitate sau a pierde din esenta muzicii Sonata Arctica.

Formatia finlandeza se alatura astfel unor alte doua nume mari care vin in premiera in Romania: Nevermore (SUA) si Lacrimas Profundere (Germania).

Festivalul Artmania 2011 are loc in perioada 8-14 august la Sibiu. Bilete s-au pus deja in vanzare in librariile Carturesti din Bucuresti, in reteaua nationala magazinelor Diverta, dar si online pe shop.artmania.ro si myticket.ro. Biletele costa intre 90-180 lei abonamentul pentru toate zilele de festival si 60-100 de lei pentru o singura zi, in functie de momentul achizitionarii acestora.