In saptamana 4-10 august 2014, calatorii si rezidentii din Transilvania traiesc cea de-a noua experienta ARTmania Festival la Sibiu. La primul contact cu Sibul vizitatorii isi vor completa universul cunoasterii hranindu-se din bogatiile culturale pregatite atent de partenerii festivalului, Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal ASTRA si apoi vor petrece in fiecare seara in locatiile partenere.

Catre weekend ei vor descoperi live istoria muzicii contemporane avand la dispozitie artistii care au schimbat si cei care transforma si in zilele noastre cultura rock. De la zei la “Nymphe”, din experimente instrumentale pana la greii heavy metal si cei mai influenti reprezentanti ai culturii gothic metal, Festivalul din acest prezinta un afis demn de o vacanta la Sibiu.

In programul final apare Equilibrium, celalalt nume asteptat din zona Folk Metal, trupa care confirma concertul din Vampires’ Den sambata, in locul conaţionalilor lor, Crematory, premiera care, din pacate, si-a amanat aparitia din acest an de la ARTmania Festival. O problema personala a chitaristului Matthias Hechler a impus amanarea concertului programat pentru cea de-a noua editie a festivalului ARTmania din Sibiu. Fanii Crematory se vor intalni cu trupa lor de suflet la editia aniversara ARTmania, in 2015.

Pe scena cu acces gratuit, Zdob şi Zdub va concerta vineri, 8 august, in Piata Mare din Sibiu cu Verde din Cluj in deschidere, iar Alternosfera va canta sambata in aceeasi locatie cu Tagma din Sibiu in deschidere.

In Vampires’ Den accesul va fi permis dupa ora 15:00 iar petrecerea se va incheia inainte de apusul lunii in noptile de vineri si sambata, 8 si 9 august 2014. In premiera pe scena principala, vor avea loc doua concerte tarziu in noapte, dupa Rage si Therion cele doua proiecte care au fost aproape de a castiga concursul de preselectie si promovare a muzicii Metal produsa in Romania: An Theos si The Hourglass completeaza afisul final al celei de-a noua editii a festivalului.

Concertele vor incepe la ora 16:00 si se vor incheia in jurul orei 02:00, iar in paralel publicul va profita de multe alternative culturale: proiectii video oferite de Dracula Film Festival, evenimente Carturesti Pop-Up Store, Caravana cu Jocuri de la Happy Color, expozitii gazduite de Photo Romania si tineri artisti indragostiti de ARTmania si multe alte surprize care vor fi dezvaluite in curand.

In limita locurilor disponibile, publicul amator de incursiuni scurte in Vampires’ Den va achizitiona bilete cu acces unic de zi direct de la intrarea in spatiu la pretul de 100 lei. PentruMeet and Greet, asa cum deja ne-am obisnuit, toata lumea va avea o sansa. La centrele de Relatii Publice posesorii de bratari  se vor putea inscrie pe liste, absolut gratuit, in functie de restrictiile fiecarei trupe, dar nu mai mult de doua formatii pentru fiecare participant, cu un act de identitate valabil.

In saptamana festivalului vor fi deschise in Sibiu trei centre de relaţii cu publicul pentru preschimbarea biletelor, invitatiilor si acreditarilor in bratari de acces utile de asemenea si pentru vizitarea muzeelor in saptamana festivalului si inscrieri meet and greet: Luni-Vineri–10h00–18h00 – Centrul de Informare Turistica din Piaţa Mare; Luni-Joi si Duminica-18h00-22h00 – Geea Café din strada Avram Iancu 4; Vineri-Sambata–14h00–24h00 – Vampires’ Den pe Calea Gusteritei 21-23.

Programul detaliat al evenimentelor este disponibil online pe artmaniafestival.ro. Pentru „ARTmania Vampires’ Den“ abonamentele sunt distributite prin retelele Diverta, Germanos, MyTicket.ro, Eventim.ro şi la sediul ARTmania sau online pe shop.artmania.ro la preţul de 180 lei. Bilete de acces pe zi vor fi disponibile in zilele de festival. Evenimentele organizate in spatiile Muzeului National Brukenthal si Muzeului de Istorie sunt organizate cu bilete si abonamente separate. In Piata Mare accesul va fi gratuit. Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.