Festivalul ARTmania 2010 va avea loc in perioada 13-15 august. Ajuns la cea de a cincea editie, ARTmania Festival anunta the sisters of mercy: Cu luminile din scena inspirate de marele Big-Bang, inventand pe parcurs si atmosfera stilului “Rave”, the sisters of mercy nu au niciun motiv pentru a reduce motoarele si vor concerta in forta chiar cu urmatoarea ocazie: 13 August, ARTmania Festival 2010. Piese noi formeaza acum aproape jumatate din orice concert chiar daca hiturile clasice se bucura in continuare de viata in prestatiile the sisters of mercy.

“O masinarie sclipitoare orientata catre noul mileniu ce lasa departe in urma ritmul adaptarii contemporanilor lor”; Metal Hammer despre the sisters of mercy.

the sisters of mercy a trecut prin multe schimbari in componenta formatiei din 1980 si pana astazi, dar a continuat sa fie mult iubita de fani si cautata pentru concerte. In prezent, trupa concerteza in Europa si America. Britanicii vor canta la ARTmania Festival 2010 pe 13 August dupa concertul sustinut de Kamelot (USA).

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone si online pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. Pana in 30 aprilie, biletele si abonamentele pot fi achizitionate la pretul de 70 RON pe zi si 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

ARTmania Festival 2010 este organizat de ARTmania Events in parteneriat cu Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu. O actiune sustinuta de Lantul hotelier Continental Hotels.

 

Biografie Selectiva: 

1980: the sisters of mercy apare in Leeds prin Gary Marx si Andrew Eldritch. Cu o chitara, un amplificator de trei wati si fara bani, inregistreaza prima piesa: “asa, ca sa ne auzim la radio”. Marca “The Merciful Release” apare odata cu prima inregistrare si prima mie de viniluri este produsa …si inregistrarea s-a auzit la radio.

1981: Intuind uriasul potential de success, duo-ul decide sa inceapa din nou, de data asta, asa cum trebuie. Andrew Eldritch, un percutionist slab dupa propria-i evaluare, devine vocea principala, in timp ce Gary Marx se dedica chitarii si Craig Adams este recrutat la bas. O miscare esentiala ce pare naturala urmeaza sa-i desparta si sa-i detaseze de trupele din vremea lor: acum stau ancorati si condusi de legendarul Doktor Avanlanche, un sintetizator de ritm,  “a drum machine”.

1983: The Sisters lanseaza pe piata un triplu-single in octombrie. “Temple of Love” reprezinta, din toate punctele de vedere, o mare piesa. Alaturi de  “Heartland” si “Gimme Shelter”, sta scris in destinul lor sa fie ultima inregistrare independenta.

1985: Plecarea lui Gary Marx este anuntata chiar atunci cand primul album “First and Last and Always” intra in Top20. Sisters sarbatoresc in iulie la Royal Albert Hall din Londra succesul incredibil al trupei.  Eldritch trebuie acum sa paraseasca scena cu binecunoscutul salut: „Goodnight!” but tonight it’s „Goodbye”. Vor mai trece de acum cinci ani pana cand Sisters va mai canta din nou pe scena.

1987: Al doilea album, Floodland, apare in noiembrie si a cincea generatie Doktor Avalanche conduce ritmul muzicii. Albumul il prezinta pe Andrew Eldritch ajuns la maturitare din perspectiva compozitiei si a interpretarii.

1990: Chitaristul Andreas Bruhn se alatura trupei si scrie impreuna cu Eldritch cantece pentru urmatorul album. Tony James vine in locul Patriciei Morrison si chitaristul Tim Bricheno completeaza trupa. Al treilea LP “Vision Thing” este aproape gata.

1993:  Concertele din vara acestui an alaturi de Depeche Mode in Europa sunt urmate de lansarea primului album greateast hits: “A Slight Case of Overbombing”.  Un single cu noul chitarist, Adam Pearson, este lansat, “Under the Gun / Alice (1993)”, si locul in Top10 devine asigurat.

1995: Cearta cu East West, o alta poveste Sisters, ramane in continuare o problema. In ceea ce priveste contractul, trupa a fost efectiv in greva pentru ultimii cinci ani. Andrew Eldritch a inceput sa remixeze albume industrial dance si se zvoneste ca ar fi activ in lumea producatorilor de muzica trance. Adam, ca de obicei, produce muzica de film.