Trupa finlandeza Amorphis revine in Romania in luna noiembrie pentru a-si prezenta live cel mai nou material al trupei,The Beginning Of Times, ce va fi lansat pe 27 mai 2011.

Romania se numara printre tarile incluse in prima parte a turneului “The Beginning Of Times”, programat sa inceapa in iunie si sa se incheie in 2012. Pentru fanii din tara noastra, Amorphis sustine doua concerte: la Sibiu in Oldies Pub pe 8 noiembrie 2011 si la Bucuresti in Silver Church Club pe 9 noiembrie 2011. In deschiderea concertelor Amorphis, atmosfera va fi intretinuta de doua trupe, ce au fost special invitate de Amorphis pentru a creste tensiunea momentului principal al evenimentului (open doors: ora 19:00, primul concert: ora 20:00).

“The Beginning Of Times”, albumul cu numarul zece in discografia Amorphis, este considerat de finlandezi drept cel mai ambitios proiect realizat in peste 20 de ani de existenta. Noul album Amorphis, inspirat din mitologia finlandeza, pune in centrul sau figura legendara a eroului Väinämöinen, a carui poveste fascinanta este perfect transpusa in cuvinte de catre Pekka Kainulainen, unul dintre cei mai apreciati artisti ai artei contemporane finlandeze.

Pe parcursul celor 12 piese, fanii se intalnesc cu binecunoscuta melancolie dark-rock Amorphis si cu emotiile intense nascute din naturaletea, unicitatea intunecata si din pasajele mai agresive ale noilor linii melodice. În plus, prima serie digipack a noului album include ca bonus piesa „Heart‘s Song“.

Partea vocala a albumului “The Beginning Of Times” a fost inregistrata sub atenta coordonare a artistului Marco Hietala (Nightwish, Tarot) in studioul sau din Kuopio. Tot Mikko Karmila, ramas la butoane de acum cateva albume, a mixat “The Beginning Of Times”, iar coperta ii apartine Travis Smith (www.seempieces.com) si reprezinta la nivel vizual esenta mitologica a nasterii lumii dintr-un ou de aur.

Pe langa Romania, turneul “The Beginning Of Times” va mai include tari precum: Germania, Japonia, Taivan, Finlanda, Belgia, Cehia sau Slovacia. Cu ocazia concertelor ce vor fi sustinute in luna noiembrie la Sibiu si la Bucuresti, finlandezii vin pentru a patra oara Romania la invitatia ARTmania: in 2009 la Arenele Romane, in 2008 la Romexpo (alaturi de Haggard) si in 2006 in cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu.

Biletele pentru cele doua concerte pot fi achizitionate online, de pe shop.artmania.ro, myticket.ro, eventim.ro, vreaubilet.ro sau prin retelele de distributie Eventim, Diverta si Vreau Bilet, la pretul de 60 de lei pana pe 13 August, de 75 de lei pana in noiembrie si de 85 de lei in ziua evenimentului.