• Continuarea parteneriatelor cu Fundația Hope and Homes for Children și Act for Tomorrow
  • Continuarea sprijinirii eforturilor asociației Music Saves Ucraine de susținere a comunității ucrainene 

ARTmania, cel mai longeviv și important festival dedicat culturii rock din România, împreună cu Kaufland România, continuă parteneriatul cu Hope and Homes for Children pentru sprijinirea copiilor vulnerabili, aflați în grija Fundației.

Între 28 și 30 iulie, Fundația Hope and Homes for Children va fi din nou prezentă în Piața Mare din Sibiu, unde va încânta festivalierii mici și mari cu multe activități. Pe lângă facepainting și produse specifice de festival, roata norocului îi așteaptă pe participanți cu multe premii și surprize. De asemenea, video booth-ul le va permite vizitatorilor să-și imortalizeze amintirile în cele trei zile, în intervalul orar 17:30 – 21:30.

În plus, versiunea de VR a jocului „Air Guitar” va stârni entuziasmul participanților, oferindu-le posibilitatea de a-și arăta îndemânarea și de a se distra cu prietenii exprimentând muzica într-un mod cu totul nou, printr-o experiență cu adevărat imersivă.

 

Cei care doresc să susțină proiectele Fundației, o pot face donând la standul organizației, obiectivul acesteia fiind de a construi case familiale pentru copiii instituționalizați și de a-i sprijini pe cei din familiile vulnerabile.

 

Important de știut de către fanii trupelor care vor concerta –  la spațiul Hope and Homes for Children îi așteaptă obiecte semnate de artiști! Vor putea susține, astfel, copiii talentați în muzică, dar care au nevoie de ajutor pentru a-și putea duce talentul mai departe.

Eforturile dedicate sprijinirii artiştilor şi profesioniştilor din sectoarele creative din Ucraina continuă, asociația UAME (Asociația Ucraineană a Evenimentelor Muzicale) așteptându-i la standul lor pe toți cei interesați să se implice în campania Music Saves UA sau să afle mai multe informații.  

Festivalul ARTmania continuă colaborarea începută cu UAME și încurajează persoanele dornice să ofere susținere să le viziteze standul pentru a afla mai multe detalii despre campania de strângere de fonduri “Music Saves Ucraine”, despre situația actuală din regiune și despre cum se pot implica.

De asemenea, în schimbul unei donații, vizitatorii pot primi produse de merchandise în modele inedite (de la bijuterii, la tricouri, pinuri sau șosete) sau se pot bucura de un machiaj de festival, glitter make-up special gândit pentru a-i ajuta să intre și mai bine în atmosfera ARTmania.

 

Music Saves UA este o inițiativă de strângere de fonduri lansată de Asociația Ucraineană a Evenimentelor Muzicale (UAME) pentru a oferi ajutor umanitar imediat persoanelor din Ucraina care au cea mai mare nevoie de el, prin valorificarea puterii muzicii, a unității și a empatiei. În afara activităților de strângere de fonduri atât de necesare asigurării supraviețuirii, asociația desfășoară campanii de informare și de conștientizare cu privire la războiul din Ucraina, vorbind în același timp despre muzica și cultura țării.

Încă de la prima ediție, ARTmania s-a concentrat pe dezvoltarea unui festival sustenabil, pe consumul responsabil de resurse și pe reducerea amprentei sale de carbon. Pentru a păstra această direcție, ARTmania continuă parteneriatul avut cu asociația Act For Tomorrow pentru gestionarea responsabilă și eco-friendly a deșeurilor din festival.

Act For Tomorrow va instala puncte de colectare în cadrul festivalului și va vorbi publicului despre modurile în care poți avea grijă de mediu și de resurse, încurajându-l să colecteze separat. Cei mai conștiincioși dintre festivalieri vor putea participa la un joc special pregătit de asociație și se vor putea număra printre norocoșii câștigători ai unor premii “smart”.

Participanții care vor merge la cele două puncte dedicate pentru a duce obiectele colectate separat vor avea șansa câștigării de căni, recipiente reutilizabile pentru apă sau boxe portabile realizate din materiale eco-friendly, pentru a păstra muzica aproape de ei în orice moment.

Act For Tomorrow este o asociație de mediu, voluntariat și sustenabilitate, a cărei misiune este de a promova cultura responsabilități civice și sociale în rândul cetățenilor pentru a-i susține în eforturile de creștere a calității vieții într-un mod sustenabil, fără periclitarea resurselor generațiilor viitoare. Asociația dezvoltă o varietate de programe și proiecte ce variază de la educație ecologică, la programe de colectare și reciclare, voluntariat, protejarea apelor, împăduriri sau dezvoltare comunitară.

ARTmania este mai mult decât o comunitate îndrăgostită artă, de frumos și de muzica de calitate. Este o comunitate construită în jurul unor valori și comportamente esențial umane: susținerea tinerelor generații, susținerea celor aflați în situații dificile sau în zone de conflict, luarea unei poziții puternice de protest împotriva oricăror forme de război, agresiune sau abuz. Este o comunitate preocupată de protejarea planetei și a resurselor naturale pentru a asigura un viitor mai bun pentru viitoarele generații. 

Credem cu tărie că doar unindu-ne, rămânând solidari, susținându-ne reciproc, având respect pentru tot ceea ce ne înconjoară și promovând valorile, calitatea și cultura vom putea asigura în mod real un viitor sustenabil și o lume mai bună pentru fiecare dintre noi, declară Codruța Vulcu, fondator și director al ARTmania Festival.

Festivalul ARTmania se desfășoară între 28 și 30 iulie, în Sibiu, din line-up-ul ediției făcând parte: Porcupine Tree, Wardruna, Emperor, Samael, TesseracT, Pain of Salvation, Haken, Sirenia, Port Noir, Vulture Industries, We Are Numbers, Asemic, RoadkillSoda și KOIKOI.

Abonamente și bilete pe zile pentru Festivalul ARTmania sunt disponibile pe artmaniafestival.ro.

***

„Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural” este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 980.230,30 lei (198.102,36 euro) și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

***

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock. 

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film. 

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.  

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, The Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.