Sala Palatului gazduieste joi, 5 noiembrie 2009, concertul extraordinar sustinut de Jon Lord. Spectacolul va incepe la ora 20:00.

Publicul va asculta capodoperele Deep Purple: integrala “Concerto for Group and Orchestra”, “Pictures of Home” sau “Child inTime”, impreuna cu alte piese selectate din mai mult de 15 albume Solo compuse de Jon Lord.

Jon Lord compune muzica si este cunoscut ca interpret de orga Hammond. Jon Lord a inventat un gen muzical special format dintr-un amestec de muzica rock si muzica clasica. Membru in Deep Pruple, Whitesnake, Paice, Ashton & Lord si altele, având numeroase colaborari cu artisti consacrati, gazda concertului din 5 noiembrie are invitati pe masura.

 

Legenda Deep Purple va urca pe scena alaturi de Steve Balsamo, Kasia Laska si Orchestra Filarmonica din Ruse dirijata de Nayden Todorov.

 

Cea mai buna compozitie a sa, ”Concerto for Group and Orchestra”, a fost interpretata la Royal Albert Hall in 1969 impreuna cu Deep Purple si “Royal Philarmonic Orchestra” din Londra. In septembrie 1999, la aniversarea a 30 de ani de la premiera fascinantei compozitii, concertul a fost reinterpretat de “London Symphony Orchestra” sub bagheta distinsului dirijor Paul Mann. Cele doua reprezentatii de la Royal Albert Hall s-au desfasurat cu casa inchisa, iar discurile vândute au atins cifra de 500.000 de exemplare. Au urmat 40 de concerte in Europa, America de Sud si Japonia alaturi de “Orchestra Filarmonicii George Enescu” in Europa si “New Japan Philharmonic Orchestra” in Japonia.

 

Jon Lord se retrage in 2002 din Deep Purple si se dedica compozitiei muzicale si concertelor blues/rock. In 2008 devine compozitor consacrat de muzica clasica din momentul in care Durham Concerto intra in topurile muzicale de specialitate. Anul acesta in 1 Septembrie, Jon Lord a cântat la Amfiteatru Roman din Plovdiv pentru 4.000 de oameni. Jon cânta si la Bucuresti alaturi de doua voci minunate: Kasia Łaska si Steve Balsamo.

 

Kasia Łaska s-a nascut in Polonia acum 28 de ani si a studiat pianul de mica pâna in ziua in care s-a decis sa devina cântareata. La 16 ani se muta in Varsovia unde urca pe scena in spectacolul muzical “Joseph and the Amazing Technicolor Dream Coat”. Kasia Łaska a cântat in renumite productii muzicale: “Fame”, “The Wizard of Oz”, “Peter Pan”, “Grease and Chicago”; si a interpretat rolul personajului Maria din musical-ul “West Side Story”.

 

Steve Balsamo s-a remarcat in 1997 pentru vocea personajului principal din “Jesus Christ Superstar”. Dupa ce a fost aplaudat si premiat pentru reusita sa, Steve a decis sa revina la prima sa dragoste, compozitia si interpretarea propriilor piese, pentru ca in 2002 sa-si lanseze albumul de debut ”All I Am”. Albumul a ajuns in top 40 din Marea Britanie. Din 2004 Steve a infiintat ”The Storys”, o trupa ”alternativ/country” de mare succes ce a cântat in turneu cu Elton John de doua ori. The Storys a aparut pe aceleasi scene cu Joe Cocker, Katie Melua, Celine Dion, Santana, Tom Jones si multi alti artisti. Steve Balsamo este cunoscut si pentru piese devenite hituri internationale. Steve a compus pentru: Meatloaf, Anthony Callea, Jonathon Cerrada si Slash din Guns N’ Roses.

 

Jon Lord a anuntat ca va cânta la Bucuresti cu “Bulgarian State Philharmonic Ruse”. Filarmonica a fost infiintata in 1948, 60 de ani in care a fost dirijata de renumiti maestri ai Bulgariei si invitati de peste hotare: Kurt Masur, Carlo Zecchi, Valery Gergiev si Evgeny Svetlanov. Filarmonica din Ruse a initiat primul festival international de muzica clasica din Bulgaria in 1961 si a inregistrat numeroase discuri. Chiar de curând, au produs impreuna cu Classico, casa de discuri din Danemarca, o serie noua de inregistrari. Filarmonica va fi dirijata de renumitul maestru Naiden Todorov.

 

Nayden Todorov a studiat cu Karl Osterreicher si Uros Lajovic in Viena si a dirijat cele mai cunoscute orchestre din Europa, America, iar in Asia a fost rezidentul “Israel Northern Symphony” din Haifa.

 

Jon Lord a acceptat invitatia de a prezenta publicului din România o capodopera contemporana aplaudata in toata lumea si deosebita prin amestecul perfect de stiluri muzicale ce l-au consacrat. Intr-un mesaj pe pagina de internet a artistului, Jon Lord declara: Va anunt ca nu m-am pensionat!

Spectacolul va incepe la ora 20:00, insa accesul publicului va fi permis incepând cu ora 19:00. Biletele, in valoare de 360, 270, 180, 90 si 72 RON vor fi disponibile incepand de marti, 15 Septembrie, la Sala Palatului, Magazinul Muzica, in reteaua magazinelor Germanos si Diverta, a librariilor Carturesti si online, pe myticket.roticketpoint.ro,  bilete.ro si eventim.ro.