sursa: Blabbermouth.net

Trupa italiana de rock-metal Lacuna Coil a intrat in studio pentru a incepe inregistrarile noului album, considerat a fi o continuare a “Shallow of life”, lansat in 2009. Albumul va fi realizat in colaborare cu producatorul Don Gilmore(PEARL JAMLINKIN PARKBULLET FOR MY VALENTINE) si va fi inregistrat chiar in Italia pentru a ajuta trupa sa se concentreze mai mult pe amprenta personala pe care o vor da noii lor discografii. Lansarea noului material, produs sub umbrela Century Media Records, este anuntata pentru toamna acestui an.

“Piesele de pe noul album au fost locul nostru de refugiu in fata lucrurilor pe care le-am simtit in unele dintre cele mai intunecate zile prin care am trecut. Acesta este motivul pentru care melodiile de aici includ atat de multe trairi diferite…anumite piese sunt destul de agresive, probabil unele din cele mai “heavy” pe care le-am scris pana acum, altele sunt foarte intense, incarcate de finetea emotiilor  intunecate. A ramas pana si putin loc pentru lumina pe care o vezi atunci cand ajungi la capatul tunelului”, a declarant Andrea Ferro, vocalistul trupei LACUNA COIL.

“Oamenii ma intreaba daca ne vom intoarce la stilul abordat la inceputurile trupei sau daca mergem pe o alta directie… Sincer sa fiu, simt ca noul album este 100% un produs al LACUNA COIL, iar acest lucru inseamna mult pentru mine. Imi plac foarte mult noile noastre piese si avem foarte multa inspiratie. Energia pe care o avem cand suntem cu Don in studio nu are limite si suntem gata sa “pornim la atac”, a continuat el.

De la ultimul nostru album “Shallow of life” am facut atat de multe lucruri impreuna ca trupa, a adaugat Cristina Scabbia, solista trupei. “Avem foarte multe experiente comune. Am fost iubiti si raniti, am crescut, ne-am micsorat, dar am facut toate astea impreuna. Acesta e motivul pentru care foarte multe «radacini» au renascut. Inca nu pot sa cred cat de multa energie avem cand suntem unii cu ceilalti si ca asta creste din ce in ce mai mult… dar, pana la urma, probabil ca asta inseamna sa fii o familie adevarata”.

Membrii formatiei LACUNA COIL vor raspunde in fiecare saptamana la intrebarile despre noul album pe care fanii le vor trimite pe site-ul oficial al trupei, EmptySpiral.net.

De indata ce va finaliza inregistrarile pentru noul album, LACUNA COIL va incepe sa apara pe scena celor mai importante festivaluri europene din aceasta vara: GreenfieldGraspop Metal Meeting si Sonisphere in Spania.

“Vara inseamna pentru noi energia uimitoare pe care ne-o dau fanii atunci cand sar alaturi de trupa si fac headbanging in fata scenei!” a declaratCristina intr-un interviu acordat in 2010 revistei Kerrang! “Abia astept sa urc din nou pe scena alaturi de LACUNA COIL. Ar fi bine sa fiti acolo pentru ca veti avea parte de o experienta pe care nu o veti uita usor!”

Atunci cand a fost intrebata in 2010 despre modul in care va suna noul album, Cristina a declarat ca “Noul material isi pastreaza «sound»-ul rock. Imi place noua directie pe care am pornit o data cu albumul «Shallow Life» si pe asta vom merge in continuare. Imi place foarte mult sound-ul «metal to death», dar in momentul asta prefer totusi rock-ul. In plus, ma bucur foarte tare ca in album putem sa experimentam diferite lucruri care nu vin neaparat din zona de «metal» si cred ca aceasta «contaminare» de sunete e binevenita. Ma bucur foarte mult ca muzica evolueaza si ca asta ne da libertatea de a lua sunete si de a le amesteca intr-un mod neasteptat.”

Intrebata daca trupa pregateste si alte surprize, Cristina a declarat ca nu au planificat deocamdata ceva. “Nu am programat nimic anume pentru ca uneori ne place sa pastram «sound»-ul nostru clasic, iar alteori vrem sa facem ceva complet diferit si sa surprindem lumea. De-a lungul anilor am invatat ca nu ai cum sa ii multumesti pe toti. Daca ramai pe aceeasi linie clasica pe care ai inceput, unii oameni vor spune ca nu esti inovativ, iar daca esti inovativ, altii vor spune ca «te-ai vandut» sau ca ai innebunit. Personal, pot spune ca nu-mi mai pasa si ca ma intereseaza sa fiu liber sa fac ceea ce vreau. Iubim si metalul si «rock and roll»-ul, dar asta nu ne va limita in alegerile pe care le vom face.”