Asociația Culturală ARTmania anunță finalizarea proiectului „Dezvoltarea capacităţii organizatorice în domeniul cultural-muzical a judeţului Sibiu”, cod SIPOCA/MySMIS: 1038/151349, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Proiectul a fost derulat în perioada 24.08.2022 – 24.10.2023. 

Scopul proiectului a reprezentat creșterea capacității ONG-urilor de a se implica în formularea unei strategii de dezvoltare şi în promovarea dezvoltării la nivel local prin organizarea de către Asociația Culturală ARTmania aunor grupuri de lucru și a unor workshop-uri pe teme de interes legate de domeniul cultural-muzical. Proiectul a urmărit și implicarea activă a 10 ONG-uri precum şi a partenerilor sociali în formularea unei strategii de dezvoltare a capacităţii organizatorice în domeniul cultural-muzical.

 Obiectivele specifice ale proiectului au vizat:

  • Elaborarea unei Strategii de Dezvoltare a capacităţii organizatorice în domeniul cultural-muzical a judeţului Sibiu și a unui set de măsuri de monitorizare independentă, respectiv evaluarea comunicării și a rezultatelor acesteia. 
  • Creşterea capacităţii a 10 ONG-uri şi parteneri sociali care activează în domeniul cultural-muzical de a organiza evenimente de mare anvergură în domeniul cultural-muzical. Participarea a 50 de persoane din grupul țintă la workshop-uri de specialitate, fapt care va permite dobândirea de cunoștințe teoretice și practice referitoare la toate componentele ce concură la realizarea unui eveniment de anvergură. 

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

  •  Capacitate crescută a 10 ONG-uri şi partenerilor sociali de a se implica în formularea şi promovarea dezvoltării la nivel local;
  • Elaborarea și formularea Strategiei de Dezvoltare a capacităţii organizatorice în domeniul cultural-muzical a judeţului Sibiu. 
  • Realizarea a 7 workshop-uri de workshop-uri pe  următoarele teme de interes din domeniul cultural – muzical în vederea dezvoltării capacităţii personalului din cadrul grupului ţintă de a organiza evenimente şi de a dezvolta de proiecte în acest domeniu: managementul proiectelor cultural-muzicale, fiscalitate şi legislaţie în sectorul cultural – muzical şi de evenimente, managementul resurselor umane în cadrul unui eveniment cultural-muzical, politici verzi – reciclare, gestiunea deşeurilor, conceperea de evenimente sustenabile, promovarea proiectelor cultural-muzicale. 
  • Temele din cadrul workshop-urilor au fost prezentate atât de profesioniști români din domeniul cultural-muzical, cât și de profesioniști internaționali, dintre care menționăm pe Jan-Martin Jensen (Norvegia)- fondator și CEO al Inferno Metal Festival&Conference, Matthew Razat (SUA) – coordonator social media al Apocalyptica, Cannibal Corpse, Prohpecy Productions, Gunnar Sauermann (Germania) – jurnalist MetalHammer, organizator Prophecy Festival.

 

Data de începere: 24-08-2022
Perioada de implementare: 14 luni
Valoarea totală a proiectului: 298.818,01 lei. 
Finanțare totală nerambursabilă: 292.841,65 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European: 292.841,65 lei
Cofinanțarea eligibilă a Beneficiarului: 5.976,36 lei.

Pentru detalii suplimentare despre proiect: Codruța Vulcu, Manager de proiect, https://www.artmania.ro/stiri/ // [email protected]