În cel mai interesant weekend muzical al verii peste 20.000 de spectatori au ales să vină la Sibiu pentru a sărbători zece ani de ARTmania Festival cu Apocalyptica, Anathema, Clan of Xymox, Saturnus și ceilalți invitați ai ediției speciale din acest an. Piața Mare a devenit neîncăpătoare în timpul concertelor de vineri și sâmbătă și a demonstrat încă o dată dedicarea publicului rock reconfirmând un proiect devenit tradiție pentru oraș și cultura festivalurilor din România.

Săptămâna ARTmania a fost plină de evenimente, muzeele au fost populate cu rockeri, la fel și cluburile și locurile de promenadă din cetatea medievală a Sibiului. Un succes deosebit a fost marcat de competiția Global Battle of The Bands organizată joi în Clubul Oldies, proiecțiile Dracula Film Festival și lansările Cărturești din Palatul Brukenthal, alături de expoziția Gothic.

Surpriza ediției aniversare a fost un surplus de public tânăr venit din țară cu ocazia aniversării festivalului, însumând alături de fanii dedicați an de an și turiștii străini, un record de participare pe timpul festivalului. Opt fani foarte dedicați au păstrat nouă bilete ARTmania Festival Sibiu din toate edițiile anterioare și au câștigat pachetul aniversar care a inclus chiar și un bilet la concertul Nightwish din 10 decembrie de la ROMEXPO, în zona A, plus acces la Meet&Greet-urile cu artiștii festivalului din acest an de la Sibiu.

ARTmania Festival Sibiu își propune să dezvolte edițiile viitoare pentru integrarea cât mai multor categorii de public rock și locații din orașul medieval, în funcție de preferințele publicului comunicate în chestionarul de evaluare post-eveniment disponibil aici: http://bit.ly/fdb-af15Patru dintre respondenți vor primi prin tragere la sorți câte un abonament valabil pentru evenimentele organizate în cadrul ARTmania Festival Sibiu 2016 și câte un bilet valabil pentru concertul Nightwish din 10 decembrie la București. Data limita pentru completare: 10 septembrie 2015.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.