Festivalul ARTmania 2010 va avea loc in perioada 13-15 august.

Vineri, Piata Mare: “the sisters of mercy”, KamelotSwallow the Sun

Sambata, Piata Mare: Serj TankianDark TranquillitySirenia

Intr-un an in care Romania a gazduit cele mai mari concerte rock din istorie, ARTmania Sibiului prezinta sase nume grele in programul din Piata Mare. Sase premiere nationale, editia cu numarul cinci, patru trupe rele, trei zile de festival, doua nume foarte importante in lume si o singura ocazie: 13-15 August 2010 in cetatea medievala a Sibiului.

Renumiti artisti internationali vor canta pentru prima data in Romania. Festivalul incepe vineri, inainte de apus, in acordurile finlandezilor numiti Swallow the Sun. Fanii Kamelot au acum ocazia sa-si vada visul implinit: Roy Khan si metalistii americani vor canta in Piata Mare din Sibiu. „the sisters of mercy”, o adevarata legenda a muzicii, apare din umbra intr-un loc de poveste: in Transilvania, Vineri, 13, o zi si o noapte de neuitat.

Sambata seara se asculta muzica tare. Norvegienii sunt reprezentati de Sirenia la ARTmania Festival 2010 impreuna cu Ailyn, fermecatoarea “printesa” iberica. Dark Tranquillity, adica regii Metal de Gothenburg, vor canta „Miserys Crown” si „Shadow in our Blood” pe scena din Piata Mare. „Elect The Dead” sau primul album solo al vocalului glorioasei trupe System Of A Down, Serj Tankian, va rasuna in Piata Mare. Deasupra muzicii Rock asezonata printr-o eleganta orchestratie clasica, Serj Tankian pune mereu pe ganduri spectatorii  prin versurile sale si impresioneaza puternic prin vocea sa. Un spectacol magnific are loc in mijlocul lunii lui cuptor in centrul urban de la poalele Muntilor Fagaras, Cindrel si Lotrului: sambata, 14 august 2010, Piata Mare, Sibiu.

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 august, la care publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Acestea sunt disponibile in reteaua magazinelor GermanosCarturestiDivertaVodafoneHumanitas si online pe www.eventim.rowww.bilete.ro siwww.myticket.ro, adaugand la preturile enumerate comisionul de ticketing in valoare de 6%.  În functie de perioada achizitiei sunt valabile urmatoarele tarife: intre 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente. 
Actiune (co-)finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.