Ziua aceasta de marți nu vine cu vești bune. Din păcate, trupa White Walls se va retrage de pe scenă pe toată perioada verii. Eugen, solistul trupei, se confruntă în prezent cu probleme serioase de sănătate și în buna tradiție a artmaniacilor care i-au susținut până acum sau care abia așteptau să-i descopere, vă rugăm să le respectați confidențialitatea și discreția în această perioadă foarte complicată și să le scrieți doar ca să-i îmbărbătați. Anunțul în care își explică decizia este preluat mai jos.

“Niciodată nu e ușor să vii cu vești proaste, iar White Walls a făcut-o cam des în acești 14 ani de “carieră”. Trebuie însă să facem acest anunț, oricât de neplăcut este.

Cum unii dintre voi deja știu, Eugen se confruntă de ceva timp cu niște probleme serioase de sănătate. În acest moment nu este ceva care să îi pună viața în pericol, din fericire, însă este ceva ce îi afectează serios calitatea vieții.

Toți 5, cu el în frunte, facem tot ce putem pentru a îl susține pe parcursul tratamentului, investigațiilor și procedurilor medicale necesare pentru a reveni la o stare de sănătate care să-i permită să cânte cu noi și cu voi. Nu este nimic imposibil, nu ducem lipsă de speranță, vibe-urile interne sunt cât de sus pot fi în acest moment, dar cu siguranță ne aflăm la începutul unui drum lung de cel puțin câteva luni.

În acest punct ne vedem, evident, forțați să luăm o pauză de la orice fel de activitate concertistică, cel puțin pe perioada verii. Este extrem de crud și de dureros, în calitate de trupă hiper-underground, să fim invitați la niște festivaluri minunate, ca ARTmania sau Electric Castle, și să ni se contureze o vară exact așa cum am văzut mereu la trupele noastre preferate, o vară după care am tânjit și pe care n-am avut-o niciodată, și să fim nevoiți să renunțăm la ea după ce am făcut tot ce am putut să ținem speranța vie. Dar cu siguranță nu este mai crud și mai dureros decât situația prin care trece Eugen acum.

Nu putem să descriem în cuvinte părerea de rău față de festivalurile din care ne retragem și mai ales față de voi, așa că nici nu vom încerca.

Vă rugăm din suflet să ne respectați confidențialitatea și discreția în această perioadă dificilă, și vă promitem că WW will be back.

Eugen, Dasu, Șerban, Theo & Mihnea.”