Cea de-a treia editie a East European Music Conference and Showcase Festival (EEMC), prima conferinta internationala de la noi dedicata profesionistilor din industria muzicala, isi deschide portile intre 25 – 27 iulie 2019, pentru a deveni locul de intalnire si de discutie al industriei muzicale romanesti si al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu. 

EEMC e locul in care artistii, managerii, producatorii si operatorii culturali din Romania au ocazia de a intalni si initia colaborari cu invitatii speciali ai conferintei.

Seminariile si discutiile vor avea loc la Casa Hermes/ Muzeul ASTRA din Sibiu si Galeria Habitus, acestea fiind completate de o serie de concerte marca Romanian Music Export si de evenimente alternative, organizate in Piata Mica.

Persoanele interesate de participarea la cele doua zile de seminarii ale EEMC 2019 se pot inregistra gratuit, in limita locurilor disponibile, prin trimiterea in prealabil a unui e-mail de solicitare la adresa [email protected] sau direct la Info Desk-ul din interiorul Galeriei Habitus din Piata Mica, joi (25 iulie 2019), in intervalul orar 19:00 – 22:30.

Evenimentul de lansare al „Sibiu – Festival City: East European Music Conference & Showcase Festival 2019” va avea loc joi, 25 iulie 2019, in Piata Mica, de la ora 19:00, fiind deschis publicului larg.

Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum: Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania sau Untold, printre altii. EEMC este un proiect sustinut de Kaufland Romania.

„SIBIU – Festival City – East European Music Conference & Showcase Festival 2019″ este o actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu.

“SIBIU – Festival City” este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orasului Sibiu de jucator important pe piata europeana a consumatorilor de cultura si a producatorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabila traditie si experienta in organizarea si promovarea evenimentelor de anvergura, orasul Sibiu devine platforma regionala de dialog pentru toate entitatile implicate in industria spectacolului, atat din Romania, cat si din Europa, si isi asuma rolul de promotor in atragerea investitiilor internationale, cu impact direct asupra cetatenilor si a autoritatilor locale.

Aflata la cea de-a treia editie, care se va desfasura in perioada 25-27 iulie 2019, reuniunea internationala East European Music Conference (EEMC) si-a asumat misiunea de a mentine o dezbatere sanatoasa intre entitatile care activeaza in industria muzicala din Romania, incepand de la reprezentanti ai sectorului privat – organizatorii de spectacol, pana la experti internationali si autoritati ale statului direct implicate in reglementarile legislative ale acestei industrii.

In contextul unei piete aflate in ultimii ani in continua crestere, promoterii locali actioneaza inca intr-un mediu confuz, cu o legislatie depasita, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor si a festivalurilor, astfel incat este necesara o platforma de comunicare care sa faciliteze contactul direct si problematizarile punctuale. Organizatorii locali vor cauta solutii intr-un schimb de experienta cu promoterii si si romani si internationali. Fara schimbari semnificative in reglementarile aflate in vigoare in Romania, fara schimbari legislative care sa survina unor dezbateri constructive, nu pot fi asteptate schimbari rapide sau sanatoase pe piata locala. Iar misiunea asumata de EEMC, pe termen lung, este de a sprijini evolutia sectorului local de evenimente live si alinierea acestuia la standardele industriei europene de Festivaluri si Concerte.

East European Music Conference se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania (editia a 14-a), contribuind la transformarea Sibiului, prin muzica si arta, intr-o veritabila Capitala a Culturii Europene.

Pe Scena Mare a ARTmania Festival vor urca unele dintre cele mai cunoscute trupe la nivel international: Dream Theater (SUA), Opeth (Suedia), Architects (UK), Madrugada (Norvegia), Alcest (Franta), Wardruna (Norvegia), Fjørt (Germania) si Möbius (Slovacia).